Професионални услуги за киберсигурност

// Сектори и изисквания

Всичко за директивата NIS2

Новата директива на ЕС NIS 2 вдига летвата за киберсигурност и засяга много от секторите на обществения живот. Тя не се отнася само до юридически съответствия, a има и основен фокус в технологичните. Подчертава силното участие на ръководството в изграждането на киберустойчива организация.

Свържете се с нас за безплатна консултация!

// Какво означава това за вашия бизнес?

Преместване на фокуса върху управлението на риска

NIS 2 изисква подход към киберсигурността, основан на риска. Това означава, че организациите се нуждаят от ясен план за идентифициране, оценка и справяне с киберзаплахите. Киберсигурността вече не може да бъде само проблем на ИТ отдела, тя се превръща в проблем на бизнеса. Въпреки че не е необходимо изпълнителните директори да са експерти по киберсигурност, те трябва да имат основни познания.

NIS 2 изисква обучение на ръководството, за да може то да разбере киберрисковете и тяхното въздействие върху бизнеса.

Киберсигурността не е само ИТ проблем

Силната позиция в областта на киберсигурността изисква участието на всички. NIS 2 насърчава организациите да осигуряват редовно обучение на служителите по киберсигурност.

Традиционно тежестта на киберсигурността пада единствено върху ИТ отдела, сега това се променя. Трябва да има сигурност на човешките ресурси, политики за контрол на достъпа и управление на активи.

Директивата въвежда мерки, които държат висшето ръководство лично отговорно за пропуските в киберсигурността при големи инциденти със сигурността, ако има доказателства за груба небрежност.

Изискват се технологични мерки

// Сектори и изисквания

Вижте дали отговаряте на изискванията по NIS2

Заедно можем да превърнем тези предизвикателства в предимства за вашия бизнес

За нас сигурността на Вашия бизнес е приоритет! Можем да ви предложим цялостен подход, съобразен с вашите бизнес нужди.

Свържете се с нас за безплатна консултация