Професионални услуги за киберсигурност

Кирил Григоров с анализ на заплахите в електронната търговия

Киберекспертът, управител на CYBER ONE, преподавател в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски” и член на управителния съвет на Българската асоциация по киберсигурност Кирил Григоров ще участва в дискусията за дигиталната сигурност в електронната търговия на конференцията Digital4Plovdiv в петък, 13 октомври. Тя ще се проведе в Международен панаир Пловдив и ще събере на едно място едни от най-добрите професионалисти в сферата на онлайн маркетинга и eCommerce сферата в България.

Заедно с Павел Георгиев, основател на Cyber Security Talks Bulgaria, Гост-панелисти, Ясен Танев, председател на Българската асоциация за развитие на бизнес софтуер, Георги Казаков, икономическа полиция – Пловдив и Стефан Ташев, управител на Тарос Трейд БГ ООД, eBay Ambassador, Кирил Григоров ще очертае мащаба на ежедневните кибер заплахи при дигиталните плащания, увеличаващите се случаи на измами и начините за преодоляването им.

„Една сериозна кибератака може да доведе до временно или дълготрайно прекъсване на бизнес дейността, което води до допълнителни финансови загуби. И тук не става дума  само за големите корпорации, които стандартно имат вътрешни ИТ отдели. Кибератаката буквално може да доведе до фалита на микро и малкия бизнес, което често е равностойно на финансова криза за домакинството с дългосрочни последици. Ето защо е важно да знаем, че кибер застраховките, адресират адекватно проблема, като предоставят финансова защита и подкрепа при случаи на кибер криза. Те могат да покрият разходите за възстановяване на данните и системите, обезщетение за загуби от приходи и репутационни загуби, както и юридически разноски.”, коментира специалистът.

Кирил Григоров сподели още, че „в портфолиото на Лев Инс има решения както за физическите лица, които да защитят хардуера и софтуера на семейството, така и гъвкави индивидуални решения за бизнеса и институциите. Добавената стойност на тези продукти се състои в това, че всъщност не са стандартни застрахователни полици, а комбинират мерки за превенция на атаките и денонощна експертна подкрепа от специалистите на Cyber One. Такива застраховки предоставят допълнителна сигурност и са важен елемент от общата стратегия за защита срещу кибератаки”.

Участниците в конференцията ще имат възможността да си насрочат индивидуална среща с Кирил Григоров, на която да обсъдят реални бизнес казуси и да получат консултация от управителя на CYBER ONE.

Digital4Plovdiv е Годишната конференция за онлайн маркетинг и търговия в България. Мисията на организаторите е формиране на партньорство и споделена визия за образоване, вдъхновяване и проправяне на пътя за бъдещето на индустрията.